Ontwikkelaar @LiveOverflow is er in geslaagd de Nintendo Switch te hacken met een bestaande webkit exploit die we kennen van bij iOS 9.3. Eerder kondigde de hacker achter de iOS 9.3 jailbreak, @qwertyoruiop al aan de zelfde kwetsbaarheid te gebruiken als uitgangspunt.

Samen met de Proof of Concept heeft de ontwikkelaar een gedetailleerde uitleg gegeven over de manier waarop de exploit werkt. Dit is goed nieuws voor wie een Nintendo Switch console heeft, want deze kwetsbaarheid bevestigd een mogelijke hack in de toekomst. Dit is de overigens de eerste exploit die is uitgebracht voor de console, die vorige week werd uitgebracht.

 

Wat betekend dit voor de eindgebruiker?
Dit is een Proof of Concept. Dit betekend dat er wel degelijk een werkende exploit is gevonden. Het vinden en tonen van een Proof of Concept is vooral voor hackers belangrijk. Zij kunnen hierdoor beginnen met het analyseren van het Nintendo Switch OS.

Deze exploit maakt het mogelijk om de console beter te begrijpen, door bv. een kijkje te nemen in het RAM-geheugen. Echter is dit nog geen Kernel Exploit die je volledige toegang tot een apparaat kan geven.

 

Zelf testen.
Je kan de exploit zelf testen op je Nintendo Switch door deze bestanden te downloaden, en te hosten op een lokale server met behulp van DNSwitch of een proxy.