Team Molecule heeft een PS Vita Exploit gereleased die je met 1-klik toelaat om homebrew applicaties te installeren en afspelen! HENkaku werkt op PS Vita Firmware 3.60 (meest recente versie op het moment van schrijven).

HENkaku is dus een one-click Homebrew Enabler, je hoeft dus geen enkele kennis, of thirdparty games te hebben om je console te exploiten. Het enige nadeel is voorlopig dat HENkaku gelimiteerd is tot het installeren van .vpk homebrew’s, in plaats van het .velf formaat. Ontwikkelaars van homebrew voor PS Vita, zullen echter door deze doorbraak waarschijnlijk ook .vpk’s gaan aanbieden!

Ik heb HENkaku persoonlijk getest, en het is een zege voor deze scene! Het is het perfecte excuus om je PS Vita van onder het stof te halen, en zelfs up te daten naar de meest recentste firmware (ALS DAT NOG STEEDS 3.60 is). Update zeker niet naar een hogere firmware versie, want Sony zal deze exploit zo snel mogelijk willen patchen.

Het installeren van homebrew applicaties ging even eenvoudig als het installeren van HENkaku. Ik durf er geld op te verwedden dat mijn 9-jarige zoon dit ook kan doen.

Na het installeren van HENkaku via hun website, kan je de MolecularShell opstarten via een bubble op het Vita Life Area Screen. LET OP: Bij elke herstart dien je HENkaku opnieuw te installeren. Voorlopig kan je dit enkel doen via hun website!

Als je HENkaku zelf wil proberen, update dan je Vita naar firmware 3.60 en bezoek http://www.henkaku.xyz in de browser op je console. Klik vervolgens op ‘Install’ en klaar is kees.

Indien het de eerste keer niet zou lukken, herstart dan je PS Vita en probeer het opnieuw. De eerste keer dat ik HENkaku installeerde lukte het namelijk niet. Vanaf poging 2 deed het probleem zich niet meer voor.