Het heeft meer dan een jaar geduurd maar Sony heeft alsnog een nieuwe firmware update voor de PlayStation 3 uitgebracht. De update komt er enkele dagen na het nieuws over het IDPS Exploit of PS3Xploit dat gebruik maakt van een bug in kernel. Dit maakt het mogelijk om het flash geheugen te dumpen en consoles te downgraden.

Tot op heden konden enkel oudere consoles (phat en slim) worden gedowngrade met behulp van hardware en wanneer de minimum firmware minstens 3.55 was. Dit zorgde er voor dat eigenaars van Super Slim consoles niet aan de slag konden met bestaande Custom Firmwares, hacks en homebrew applicaties.

Ben jij in het bezit van een Super Slim? Dan hoeven we niet te vertellen dat het heel belangrijk is om de nieuwe update niet te installeren. Firmware 4.82 patched de exploit en dus de mogelijkheid tot het hacken van de console.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.