Het ziet er naar uit dat de officiële firmware update voor PS3 die door Sony de wereld werd ingestuurd een minder grote impact zal hebben dan gedacht! Het team van PS3Xploit dat werkt aan de IDPS Dumper heeft zomaar even een update uitgebracht die ondersteuning biedt aan firmware 4.82.

De IDPS Dumper werkt momenteel op alle bestaande PlayStation 3’s met NAND of NOR geheugen. Ondersteuning voor de 12GB EMMC versie zal pas later worden toegevoegd.

Hacker bguerville laat op PSX-Place weten dat in 4.82 zowel de kernel als webkit onveranderd zijn wat zou betekenen dat updaten in principe veilig is. Toch raden we aan om er voorlopig mee te wachten. Heb je de nieuwe update toch reeds geïnstalleerd dan is er wel nog een sprankeltje hoop.

De nieuwe versie van IDPS Dumper kan van zelfsprekend nog altijd worden gebruikt in combinatie met firmware 4.81. Het updaten van de dumper zou trouwens ook de snelheid en stabiliteit van het programma verbeteren.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.