Enkele uren geleden is PS3HEN uitgebracht, een methode die er voor zorgt dat je homebrew kan uitvoeren op consoles waarop dat voorheen onmogelijk was. Het is niet duidelijk wie er aan  deze release gewerkt heeft omdat er wordt gesproken over een anonieme ontwikkelaar.

Tijdens de levenscyclus van de PlayStation 3 console bracht Sony 3 modellen op de markt, PHAT, SLIM en SUPERSLIM. Tot nu toe kunnen enkel de PHAT en eerste SLIM modellen worden voorzien van een Custom Firmware en genieten van alle mogelijkheden die een dergelijke firmware bevat, dit omdat zij werden geleverd met firmware 3.55 of lager. De laatste SLIM en SUPERSLIM modellen zijn echter steevast voorzien van minimum firmware 3.60 of hoger wat betekend dat het (voorlopig?) helemaal onmogelijk is om Custom Firmware te installeren.

Het is niet zo dat PS3HEN nu Custom Firmware voor deze consoles mogelijk maakt MAAR het laat gebruikers wel toe om te genieten van Homebrew en andere CFW features. Zo is er ondersteuning voor het installeren (en uitvoeren!) van Homebrew applicaties zoals RetroArch en MultiMan, kan je verbinding maken met PS3MAPI en kan je gebruik maken van boot plugins.

Een tutorial voor het uitvoeren van HAN door het PS3Xploit Team en PS3HEN zullen we later toevoegen aan onze Guides. Nu kan je terecht op PSX-Place.com waar bijna al je vragen kunnen worden beantwoord.