Sony kondigde vandaag op hun blog aan, dat ze de hulp van de community nodig hebben om firmware 3.50 te bèta-testen.
PS4 Firmware 3.50 Beta – Hoe kan je deelnemen?

Het enige wat je moet doen is een eenvoudig formulier invullen op hun website. Je dient enkel je PlayStation ID en e-mailadres in te geven. Niet iedereen die het formulier invult en verstuurd zal worden uitgenodigd om de firmware te testen, de gelukkigen zullen een persoonlijke e-mail ontvangen met daarin meer informatie. De bèta zal vermoedelijk starten begin Maart 2016.

The Beta program will kick off in early March, and if you’re part of the program, you’ll receive an email with instructions on downloading the system software.

Sony

Dit is in principe hetzelfde wat ze vorig jaar deden bij het testen van firmware 3.00, dus het is geen grote verassing. Sony vermeld ook dat je een PlayStation 4 met een masteraccount en internet verbinding nodig hebt… Uiteraard!

 

PS4 Firmware 3.5 – Wat zijn de nieuwe features?

 Het is nog niet bekend welke nieuwe functies firmware 3.50 naar de console zal brengen. Gamers hebben op PlayStation-forums verschillende verbeteringen gevraagd. Zoals de mogelijkheid om je PlayStation ID aan te passen, lijkt een veel gevraagde feature. Deze heeft echter weinig te maken met een update voor PlayStation 4 zelf. Een andere feature die gevraagd word is het mogelijk maken van 2 stappen verificatie.

Meer specifieke verzoeken voor de PlayStation 4 zijn oa. een functie voor videochat, de mogelijkheid om inhoud die we niet meer in onze bibliotheek willen te verbergen, de mogelijkheid om offline te verschijnen tijdens het spelen online, enz.

Een mogelijkheid om PlayStation 3 games te spelen via backwards compatibility zal er waarschijnlijk nooit komen nu Sony heeft ingezet op PS Now.