Het ziet er naar uit dat de gamestreamingsdienst PlayStation Now binnenkort PlayStation 4 games zal aanbieden. Dit betekend dat PC gamers, zonder een PS4 console ook PS4 games zullen kunnen spelen.

Sony zal de nieuwe functionaliteit later dit jaar toevoegen, maar wanneer is nog niet bekend. Dit betekend dat gamers PS4 titels zullen kunnen gaan spelen zonder een PS4 te moeten aanschaffen. De komende weken zal er een gesloten test worden uitgevoerd door het bedrijf.

Om welke games het gaat is niet bekendgemaakt, wel raakte eerder bekend dat Sony is gestopt met zijn streamingsdienst op smart-tv’s van Samsung en Sony, alsook op blu-rayspelers, PS Vita en Vita TV. Wil je dus genieten van PlayStation Now, kan dit vanaf augustus enkel nog via PS4 of Windows PC.

Omdat games niet worden geïnstalleerd op de console of computer zelf, zijn er geen hoge systeemvereisten nodig. Zo kan je al vlot gamen op een Windows 7 PC met 300mb opslagruimte en 2GB ram. Uiteraard heb je wel een minimale downloadsnelheid van 5MB per seconde nodig.