De huidige status van PS4 Hacks (Altijd up-to-date).

De huidige status van PS4 Hacks (Altijd up-to-date).
Als u opzoek bent naar een volledige PS4 Jailbreak dan moeten wij u teleurstellen. De kans dat er een vergelijkbare jailbreak zoals bij PlayStation 3 zal worden uitgebracht is quasi onbestaande. Wel kunnen we jullie wat meer informatie geven over de huidige gang van zaken.
PS4 Firmware < 4.72
Via PlayStationHax.xyz komen we te weten dat er een GameSharing modchip in de maak is. Deze chip genaamd MTX Key zorgt ervoor dat je met een ongelimiteerd aantal vrienden aan gamesharing kan doen. Keerzijde van de medaille is dat je in vertrouwen het wachtwoord van een account met aangekochte games moet delen met een grote groep personen. Verwacht word dat deze methode door Sony zal worden geblokkeerd in toekomstige firmware/hardware updates.
PS4 Firmware <4.50
iOS ontwikkelaar/hacker Qwertyoruiop laat via twitter weten dat hij over een volledige exploit voor de console beschikt. Volgens de hacker zou de exploit (die bestaat uit een user + kernel exploit) zelfs werken met de huidige 4.55 firmware. Officieel bevestigd hij het wel enkel voor firmware 4.50.
PS4 Firmware <4.07
In Maart van 2017 maakten we bekend dat er een webkit exploit voor firmwares tot 4.07 werd gevonden. Een webkit exploit is noodzakelijk voor het hacken van de console, maar heeft geen betekenis zonder een bijhorende kernel exploit.
PS4 Firmware <4.05
Hackerscollectief Fail0verflow toont in December van 2016 dat Linux draait op een PS4 met firmware 4.05. Een jaar later brengt SpecterDev een volledig Kernel Exploit uit, waardoor Payloads naar de console kunnen worden gestuurd en uitgevoerd.
PS4 Firmware <4.01
In oktober van 2016 demonstreerde een hackerscollectief een werkende PS4 Hack op GeekPwn. Later raakte bekend dat de hack werkt tot en met firmware 4.05. De groep heeft nooit de intentie gehad om deze hack te delen met het grote publiek.
PS4 Firmware <1.76
Indien je een PlayStation 4 hebt die nog op firmware 1.76 heb kan je er Linux opdraaien doormiddel van de dlclose exploit.

Linux op jouw PlayStation 4 met firmware 1.76

In april van 2016 heeft ontwikkelaar kR105 een volledig werkende dlclose exploit MET werkende Linux Distributie uitgebracht voor firmware 1.76. Wil jij dit zelf proberen dan raden we aan om onze tutorial hier te volgen: https://www.consolehax.com/how-to-install-linux-on-your-playstation-4/

The Brazilian Jailbreak (PS4 NOR Clone)

Kort na de release van de console werd er een manier gevonden om illegaal games te installeren op een PS4 door het gebruik van een Raspberry Pi. Met behulp van die hardware vonden enkele Braziliaanse winkels een manier om licenties van games over te zetten naar meerdere PS4 consoles.

De methode kon het NOR geheugen dumpen naar een geheugenkaart. Op die manier konden geactiveerde games van de ene console naar de andere worden overgezet. In video’s zien we dat er gebruik word gemaakt van de software JAISPI om de dump uit te voeren.

Wij zullen niet verder ingaan op deze methode. We zijn voor een open systeem, maar tegen piracy.

De Chinese Methode (MTX Key)

Er is een chip op de markt gekomen voor PlayStation 4 waarmee je volgens de Chinese makers ongelimiteerd aan game sharing kan doen. Een aantal bekende sceners zoals flatz, zecoxao en harryoke hebben deze methode bevestigd. Een PDF Tutorial kan je downloaden door hier te klikken.

Op het YouTube kanaal van Westingame dat geweid is aan modchips voor consoles zien we dat je de MTX Chip moet solderen op het moederbord van jouw console. Het uitvoeren van de overige stappen ziet er vrij eenvoudig uit. De video is eerder een tutorial dan een bevestiging dat het toestel echt werkt.

Niet alleen zal Sony er alles aan doen om deze methode te blokkeren, ook zal je echt moeten kunnen vertrouwen op de mensen waarmee je de gegevens van de PlayStation account deelt. Veranderd iemand het wachtwoord dan verlies je namelijk het account en het geïnvesteerde geld.

Net na de release van Firmware 4.73 (op 2 augustus 2017) voor PlayStation 4 wordt er door verschillende bronnen gemeld dat het gebruik van deze hardware mod geblokkeerd is.

Piracy op firmware 1.76

PlayStation 4 scene contributor Zecoxao toonde in september van 2017 een werkende backup van Minecraft voor retail PlayStation 4’s met firmware 1.76. Dit is de eerste keer dat een game backup kan worden gedraaid op een console die je zo in de winkel kan kopen. Vorig jaar lukte dit echter reeds op dev en test kits.

Het aantal games dat op deze manier kan worden geïnstalleerd en afgespeeld is beperkt. De games moeten namelijk firmware 1.76 of lager vereisten. Een hackerscollectief genaamd KOTF (Knights of The Fallen) bracht ondertussen gehackte titels zoals Grand Theft Auto V en Assassin’s Creed Black Flag uit.

SpecterDev’s 4.05 Kernel Exploit

SpecterDev heeft op het werk van team Fail0verflow verder gebouwd (zie ‘Adieu’) en bezorgt de scene een volledig werkende implementatie voor firmware 4.05. Ook krijgen we een payload die Debug Settings (onvolledig) voor de console activeert.

Permapatchen van de browser

Dankzij een payload is het nu mogelijk om de browser van de console permanent te patchen. Dit houdt aan dat de browser kan worden geopend zonder dat de console moet worden geupdate. Onze tutorial vind je hier terug: https://www.consolehax.com/tutorial-het-uitvoeren-van-specterdevs-kernel-exploit-permapatchen-browser/

Ontwikkelaar IDC (3226:2143) bouwt verder

Dankzij zijn versie van het 4.05 kernel exploit krijgen we via een FTP payload volledige toegang tot het bestandssysteem van de console. Een complete tutorial vind je hier: https://www.consolehax.com/tutorial-idcs-exploit-fork-volledige-ftp-toegang-tot-de-bestanden-van-jouw-ps4/

Homebrew ENabler PS4Hen door Wildcard

Scene veteraan Wildcard laat ons kennis maken met PS4Hen, een payload die het mogelijk maakt om homebrew applicaties in pkg formaat te installeren en uitvoeren. Het werk is gebaseerd op een writeup van een andere veteraan Flatz.

Dit verhaal heeft ook een keerzijde, want PS4Hen zorgde voor de opkomst van piracy op de console.

Meer informatie kan je nalezen in onderstaande artikels:

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste PlayStation 4 Hacking nieuws? Kom dan geregeld een kijkje nemen op deze pagina die we updaten van zodra er nieuws beschikbaar is! Ook vinden we het fijn als je ons volgt op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.

About The Author

Thunder

Ik ben een blogger voor ConsoleHax.com, PlayStationHax.xyz en PlayStationSceneFiles.com

Partner

ConsoleHax

9 User(s) Online Join Server

Tweets

ConsoleHax App

Laatste Video

Loading...