PS4 Firmware < 6.xx

Er is nog geen publiek exploit chain ontdekt. Het is weinig waarschijnlijk dat dit in de voorzienbare toekomst worden vrijgegeven.

PS4 Firmware < 5.50-5.53

In privékringen werd voor deze firmware een volledige exploit chain (WebKit + Kernel) ontdekt. Het is echter weinig waarschijnlijk dat deze in de voorzienbare toekomst worden vrijgegeven.

PS4 Firmware < 5.05

PlayStation 4 hacker SpecterDev heeft via Twitter aangekondigd dat er in de komende weken een volledige stack release voor firmware 5.05 zal komen. Dit betekend dat er een kernel exploit met een implementatie zal worden uitgebracht. Ook komen we te weten dat er tools zullen worden vrijgegeven die de ontwikkeling van legale homebrew eindelijk moeten mogelijk maken!

PS4 Firmware < 5.01

Voor deze firmware is een Webkit Exploit vrijgegeven zonder bijhorend Kernel Exploit. We kunnen dus niet spreken van een volledige jailbreak. Het Webkit Exploit werkt tot en met firmware 5.50.

PS4 Firmware < 4.72
Via PlayStationHax.xyz komen we te weten dat er een GameSharing modchip in de maak is. Deze chip genaamd MTX Key zorgt ervoor dat je met een ongelimiteerd aantal vrienden aan gamesharing kan doen. Keerzijde van de medaille is dat je in vertrouwen het wachtwoord van een account met aangekochte games moet delen met een grote groep personen. Verwacht word dat deze methode door Sony zal worden geblokkeerd in toekomstige firmware/hardware updates.
PS4 Firmware <4.50
iOS ontwikkelaar/hacker Qwertyoruiop laat via twitter weten dat hij over een volledige exploit voor de console beschikt. Volgens de hacker zou de exploit (die bestaat uit een user + kernel exploit) zelfs werken met de huidige 4.55 firmware. Officieel bevestigd hij het wel enkel voor firmware 4.50.
PS4 Firmware <4.07
In Maart van 2017 maakten we bekend dat er een webkit exploit voor firmwares tot 4.07 werd gevonden. Een webkit exploit is noodzakelijk voor het hacken van de console, maar heeft geen betekenis zonder een bijhorende kernel exploit.
PS4 Firmware <4.05
Hackerscollectief Fail0verflow toont in December van 2016 dat Linux draait op een PS4 met firmware 4.05. Een jaar later brengt SpecterDev een volledig Kernel Exploit uit, waardoor Payloads naar de console kunnen worden gestuurd en uitgevoerd.
PS4 Firmware <4.01
In oktober van 2016 demonstreerde een hackerscollectief een werkende PS4 Hack op GeekPwn. Later raakte bekend dat de hack werkt tot en met firmware 4.05. De groep heeft nooit de intentie gehad om deze hack te delen met het grote publiek.
PS4 Firmware <1.76
Indien je een PlayStation 4 hebt die nog op firmware 1.76 heb kan je er Linux opdraaien doormiddel van de dlclose exploit.

PS4 Patch Builder van Modded Warfare!

Do you like the hard work we do to provide you with information? Do you like that we have no advertisement?Please consider supporting us on Patreon, every donation will be used to maintain the website. Youtuber Modded Warfare heeft een video...

[RELEASE] Spine een PlayStation 4 Emulator voor Linux

Do you like the hard work we do to provide you with information? Do you like that we have no advertisement?Please consider supporting us on Patreon, every donation will be used to maintain the website. ...

PS4 Homebrew: Duck Hunt Remake (35th Anniversary) van Lapy!

https://twitter.com/Lapy05575948/status/1133423483780763648?s=20 Ontwikkelaar Lapy heeft opnieuw een homebrew game voor PlayStation 4 uitgebracht. De game die ontwikkeld is met Unity maakt gebruik van de beweginigssensoren in de DualShock 4...

De geschiedenis van PlayStation 4!

Enkele jaren geleden begon GregoryRasputin van PlayStationHax.xyz met het documenteren van de PlayStation 3 console, een project dat uiteindelijk uitgroeide tot een eigen website en e-book. In dit project ontbraken echter vaak links of bronnen...

[RELEASE] PS4 Tools 1.0 van TheDarkProgramer

TheDarkProgramer is weer terug van weggeweest en geeft de scene met PS4 Tools een Open Source project voor iedereen die Unity / Windows applicaties wil maken voor PS4 applicaties. Momenteel wordt deze verzameling van verschillende tools al gebruikt...

PS4 Firmware update 6.51 is live.

Sony heeft vandaag firmware update 6.51 voor zijn PlayStation 4 console uitgebracht. Het gaat hoofdzakelijk weer over een stabiliteitsupdate. Het is momenteel niet duidelijk in hoeverre deze update kwetsbaarheden...

PS4 Firmware update 6.50 uitgebracht!

Sony heeft zonet firmware update 6.50 voor zijn PlayStation 4 console uitgebracht. Dit enkele weken na dat de firmware al beschikbaar was voor Beta testers. Het gaat hoofdzakelijk weer over een stabiliteitsupdate.De gouden firmware voor het hacken van je console...

[Deel 2] Rechtzaak tegen een verkoper van PlayStation 4 consoles met vooraf geïnstalleerde backups!

In oktober vorig jaar kwamen we via TorrentFreak te weten dat Sony een Amerikaanse verkoper van PlayStation 4 spelconsoles met vooraf geïnstalleerde en illegale backups zou vervolgen. Nu meldt die zelfde bron dat het bedrijf een...

PS4Brew (4.74) Playground van Zecoxao en CelesteBlue nu ook live gehost op onze website!

Eind vorig jaar bracht hacker en ontwikkelaar CelesteBlue in samenwerking met het PS4NoBd team een port van de 5.05 Kernel Exploit chain naar firmware 4.74. Maar waarom?Wel, deze release is bedoeld voor mensen die merkten dat ze niet konden...

Beta uitnodigingen voor firmware 6.50 op PlayStation 4 zijn verstuurd!

PlayStation 4 firmware 6.50 zit er aan te komen, dat blijkt uit een e-mail die we van Sony hebben ontvangen. Daarin vonden we een Beta code terug. Volgens het bedrijf zijn er in deze firmware alweer geen grote veranderingen doorgevoerd. The 6.50...

HEADLINES:

Linux op jouw PlayStation 4 met firmware 1.76

In april van 2016 heeft ontwikkelaar kR105 een volledig werkende dlclose exploit MET werkende Linux Distributie uitgebracht voor firmware 1.76. Wil jij dit zelf proberen dan raden we aan om onze tutorial hier te volgen: https://www.consolehax.com/how-to-install-linux-on-your-playstation-4/

The Brazilian Jailbreak (PS4 NOR Clone)

Kort na de release van de console werd er een manier gevonden om illegaal games te installeren op een PS4 door het gebruik van een Raspberry Pi. Met behulp van die hardware vonden enkele Braziliaanse winkels een manier om licenties van games over te zetten naar meerdere PS4 consoles.

De methode kon het NOR geheugen dumpen naar een geheugenkaart. Op die manier konden geactiveerde games van de ene console naar de andere worden overgezet. In video’s zien we dat er gebruik word gemaakt van de software JAISPI om de dump uit te voeren.

De Chinese Methode (MTX Key)

Er is een chip op de markt gekomen voor PlayStation 4 waarmee je volgens de Chinese makers ongelimiteerd aan game sharing kan doen. Een aantal bekende sceners zoals flatz, zecoxao en harryoke hebben deze methode bevestigd. Een PDF Tutorial kan je downloaden door hier te klikken.

Piracy voor firmware 1.76

PlayStation 4 scene contributor Zecoxao toonde in september van 2017 een werkende backup van Minecraft voor retail PlayStation 4’s met firmware 1.76. Dit is de eerste keer dat een game backup kan worden gedraaid op een console die je zo in de winkel kan kopen.

SpecterDev's 4.05 Kernel Exploit

SpecterDev heeft op het werk van team Fail0verflow verder gebouwd (zie ‘Adieu’) en bezorgt de scene een volledig werkende implementatie voor firmware 4.05. Ook krijgen we een payload die Debug Settings (onvolledig) voor de console activeert.

Permapatchen van de PS4 browser

Dankzij een payload is het nu mogelijk om de browser van de console permanent te patchen. Dit houdt aan dat de browser kan worden geopend zonder dat de console moet worden geupdate. Onze tutorial vind je hier terug: https://www.consolehax.com/tutorial-het-uitvoeren-van-specterdevs-kernel-exploit-permapatchen-browser/

Ontwikkelaar IDC (3226:2143) bouwt verder

Dankzij zijn versie van het 4.05 kernel exploit krijgen we via een FTP payload volledige toegang tot het bestandssysteem van de console. Een complete tutorial vind je hier: https://www.consolehax.com/tutorial-idcs-exploit-fork-volledige-ftp-toegang-tot-de-bestanden-van-jouw-ps4/

Homebrew ENabler PS4Hen door Wildcard

Scene veteraan Wildcard laat ons kennis maken met PS4Hen, een payload die het mogelijk maakt om homebrew applicaties in pkg formaat te installeren en uitvoeren. Het werk is gebaseerd op een writeup van een andere veteraan Flatz.

Dit verhaal heeft ook een keerzijde, want PS4Hen zorgde voor de opkomst van piracy op de console.

Het is mogelijk om games met een hogere firmware te installeren

Ontwikkelaar CelesteBlue heeft via scene lid Barthen een uitleg gepubliceerd over hoe je games met een hogere firmware enigszins zou kunnen aanpassen en herpakken om op een gehackte PlayStation met firmware 4.05 te starten. Volgens de beschrijving hoef je daarvoor twee locaties in het binaire bestand te patchen.

Hacker qwertyoruiop deelt Kernel Exploit voor firmware 4.55

Hacker qwertyoruiop heeft de volledige code van zijn Kernel Exploit voor firmware 4.55 vrijgegeven! Dit is belangrijk nieuws voor degene die geen console met firmware 4.05 hebben kunnen bemachtigen. Een usermode entry point dat noodzakelijk is werd nog niet gedeeld.

Webkit Exploit voor firmware 5.05 uitgebracht!

Ontwikkelaar AlexZZZ9 heeft een proof of concept webkit exploit voor firmware 5.01 getoont. In combinatie met het Kernel Exploit van qwertyoruiop dat eerder werd gedeeld kunnen we concluderen dat firmware 4.55 net als 4.05 kan worden gehackt!

Een volledige Exploit implementatie door SpecterDev voor 4.55

Personen met een PlayStation 4 console met firmware 4.06 of maximum 4.55 hebben geluk want SpecterDev heeft nu ook een volledig functionele implementatie van qwertyoruiop zijn Kernel Exploit vrijgegeven! Technisch gezien spreken we nu over een volledig functionele jailbreak voor consoles met firmware 4.55.

Linux opstarten via Firmware 4.55

Ontwikkelaars valentinbreiz en vultra hebben de handen in elkaar geslagen en de Linux payload voor firmware 4.05 aangepast voor gebruik met firmware 4.55. Net zoals bij de vorige release is er geen ondersteuning voor alle consoles.

Homebrew ENabler PS4Hen voor 4.55

Ontwikkelaar Wildcard heeft zijn PS4HEN payload aangepast voor compatibiliteit met firmware 4.55. PS4HEN is een payload die je toelaat om pkg bestanden te installeren en uitvoeren op firmware 4.55. Deze Homebrew ENabler is gebaseerd op de writeup van Flatz en maakt gebruik van IDC’s codebase.

Video output voor Linux op Slim en Pro consoles!

Dankzij ontwikkelaar Eeply is er nu video ondersteuning voor Slim en Pro consoles toegevoegd aan de PS4-Linux code. Door het toevoegen van de vereiste HDMI output driver kunnen nieuwere consoles met firmware 4.05 of 4.55 Linux opstarten.

Kodi en Steam via Linux op PS4

Scene lid masterzorag heeft een preview getoond van Kodi en Steam op PlayStation 4 via een aangepaste Fedora Linux distributie. Sinds de hacks voor firmware 4.05 & 4.55 is er aanzienlijke vooruitgang geboekt op het vlak van Linux, zo hebben ondertussen ook PlayStation Slim en Pro consoles ondersteuning voor het besturingssysteem.

GBEmu een GameBoy emulator voor firmware 4.55

Ontwikkelaar Retrogamer heeft GameBoy emulator voor PlayStation 4 uitgebracht. Voorlopig gaat het om een versie waar nog heel wat aangewerkt moet worden. Zo zijn er audio en integratie problemen. Dit betekend dat roms momenteel in het PKG bestand moeten worden geïntegreerd. De ontwikkelaar geeft wel aan dat het de bedoeling is om in de toekomst de spellen te kunnen laden en uitvoeren via toegang tot het bestandssysteem van de console.

PSXITA Arch Linux voor PlayStation 4

PSXITArch is gebaseerd op Arch Linux en bevat ondersteuning voor WiFi, Bluetooth, USB-geluidskaarten en 3D hardwareversnelling. De distributie is voorzien van extra software en meerdere emulators zoals RetroArch, mupen64plus, epsxe en ppsspp. Ook kan je via deze weg aan de slag met Steam op je console.

SpecterDev geeft Kernel Exploit voor 5.05-5.07 vrij!

Scene ontwikkelaar en hacker SpecterDev heeft zijn langverwachte PlayStation 4 Kernel Exploit voor firmware 5.05 vrijgegeven. Via de bestanden op de GitHub pagina van de ontwikkelaar laad het exploit samen met Mira en xVortex HEN. Dit zorgt er voor dat je toegang krijgt tot Debug Settings en homebrew applicaties kan installeren en uitvoeren.

Heractiveren van verlopen PlayStation Plus games!

Ontwikkelaar Zer0xFF heeft een payload geschreven die er voor zorgt dat je reeds geïnstalleerde PlayStation Plus games opnieuw kan spelen op je PlayStation 4. Leuk nieuws voor degene die een afgelopen PlayStation Plus lidmaatschap hadden op hun console met firmware 5.05.

Ondersteuning voor homebrew en backups op externe harde schijven!

Sony introduceerde in maart van 2017 de mogelijkheid om PlayStation 4 spellen te installeren op een externe harde schijf voor wanneer er geen ruimte meer beschikbaar is op je interne schijf. Deze functionaliteit werkte echter niet voor fpkg op een gehackte console. Toch kon je bijvoorbeeld via app2usb dit probleem in beperkte mate omzeilen.

Scene veteraan Flatz brengt daar nu verandering in, dankzij enkele patches die hij deelt via Twitter kunnen andere ontwikkelaars hun payloads aanpassen. Ontwikkelaar xVortex heeft zijn HEN voor firmware 5.05 al bijgewerkt.

SpecterDev publiceert een writeup over het 5.05 Kernel Exploit

Ontwikkelaar SpecterDev heeft de jailbreak voor firmware 5.05 op PlayStation 4 gedocumenteerd. Hij gaat dieper in over het Kernel Exploit dat werd ontdekt door Qwertyoruiop.

De documentatie bevat vooral technische informatie over het exploit voor 5.05 / 5.07 en hoe dit door Sony werd gepatched.

Patch voor realtime debugging van homebrew!

Ontwikkelaar Flatz heeft een kleine patch vrijgegeven voor het debuggen van homebrew op PlayStation 4 consoles met firmware 5.0x. De code werd door Zecoxao gecompileerd tot een payload dat geïntegreerd is met PS4HEN.

Meer informatie kan je nalezen in onderstaande artikels:

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: