De huidige status van PS4 Hacks (Altijd up-to-date).

De huidige status van PS4 Hacks (Altijd up-to-date).

Als u opzoek bent naar een volledige PS4 Jailbreak dan moeten wij u teleurstellen. De kans dat er een vergelijkbare jailbreak zoals bij PlayStation 3 zal worden uitgebracht is quasi onbestaande. Wel kunnen we jullie wat meer informatie geven over de huidige gang van zaken.

PS4 Firmware <4.50

iOS ontwikkelaar/hacker Qwertyoruiop laat via twitter weten dat hij over een volledige exploit voor de console beschikt. Volgens de hacker zou de exploit (die bestaat uit een user + kernel exploit) zelfs werken met de huidige 4.55 firmware. Officieel bevestigd hij het wel enkel voor firmware 4.50.

PS4 Firmware <4.07

In Maart van 2017 maakten we bekend dat er een webkit exploit voor firmwares tot 4.07 werd gevonden. Een webkit exploit is noodzakelijk voor het hacken van de console, maar heeft geen betekenis zonder een bijhorende kernel exploit.

PS4 Firmware <4.05

Hackerscollectief Fail0verflow toont in December van 2016 dat Linux draait op een PS4 met firmware 4.05.

PS4 Firmware <4.01

In oktober van 2016 demonstreerde een hackerscollectief een werkende PS4 Hack op GeekPwn. Later raakte bekend dat de hack werkt tot en met firmware 4.05. De groep heeft nooit de intentie gehad om deze hack te delen met het grote publiek.

PS4 Firmware <1.76

Indien je een PlayStation 4 hebt die nog op firmware 1.76 heb kan je er Linux opdraaien doormiddel van de dlclose exploit.

Linux op jouw PlayStation 4 met firmware 1.76

In april van 2016 heeft ontwikkelaar kR105 een volledig werkende dlclose exploit MET werkende Linux Distributie uitgebracht voor firmware 1.76. Wil jij dit zelf proberen dan raden we aan om onze tutorial hier te volgen: https://www.consolehax.com/how-to-install-linux-on-your-playstation-4/

The Brazilian Jailbreak (PS4 NOR Clone)

Kort na de release van de console werd er een manier gevonden om illegaal games te installeren op een PS4 door het gebruik van een Raspberry Pi. Met behulp van die hardware vonden enkele Braziliaanse winkels een manier om licenties van games over te zetten naar meerdere PS4 consoles.

De methode kon het NOR geheugen dumpen naar een geheugenkaart. Op die manier konden geactiveerde games van de ene console naar de andere worden overgezet. In video’s zien we dat er gebruik word gemaakt van de software JAISPI om de dump uit te voeren.

Wij zullen niet verder ingaan op deze methode. We zijn voor een open systeem, maar tegen piracy.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste PlayStation 4 Hacking nieuws? Kom dan geregeld een kijkje nemen op deze pagina die we updaten van zodra er nieuws beschikbaar is! Ook vinden we het fijn als je ons volgt op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.

About The Author

iForceYou

iForceYou is een blogger voor ConsoleHax.com en PlayStationHax.it.

Tweets

ConsoleHax App

Laatste Video

Loading...