Sony heeft een nieuwe firmware update voor zijn PlayStation 4 console beschikbaar gemaakt, op zich niet vreemd maar voor het eerst zien we een ander versienummer dan we gewend zijn. Zo kregen de verschillende consoles (PlayStation 3, PlayStation Vita en PlayStation 4) in het verleden altijd updates met het versienummer X.XX.

De nieuwe update (patch) heeft echter versienummer 5.53-01 gekregen. Het is de eerste keer dat Sony gebruik maakt van een dergelijke nummering. De update is ook slechts 70MB groot.

“This is a legit update. It is a very minor update and customers should not worry about it affecting any gameplay experience but it is fine to download and we would ask that you do. ^DK”

In sommige gevallen zou de update ook niet kunnen worden geïnstalleerd en krijgen gebruikers foutcode SU-41309-7 te zien. Wanneer je de update wel kan installeren zal je merken dat jouw console na de installatie terug keert naar het XMB menu, terwijl de console na een volledige firmware update herstart.

Volgens hacker notzecoxao gaat het over een webkit patch:

 

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS MET EEN 4.05 of 4.55 CONSOLE!

Wanneer je gebruik maakt van een online playground maakt je console verbinding met het internet. Dit betekend dat de console ook opzoek gaat naar updates. Firmware 5.53-01 word op een andere manier geïnstalleerd op je console. Dit kan in principe betekenen dat ondanks wanneer je gebruik maakt van Update Blocker de console de update download en op de achtergrond installeert. Je kan als alternatief gebruik maken van offline methodes, of de verbinding met het internet zo snel mogelijk verbreken.

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: