Ontwikkelaar Lapy werkt in zijn vrije tijd volop aan homebrew voor PlayStation 4 consoles die exploiteerbaar zijn. El Pollo De Lapy en Save The Scene bijvoorbeeld zijn leuke games ontwikkeld met behulp van Unity 3D, en aan dat rijtje voegt hij nu twee utilities toe. PS4 Xplorer en PS4 Player zijn zoals de naam het doet vermoeden respectievelijk een filebrowser en mediaspeler.

Hoewel beide applicaties nog in beta status verkeren zijn er al opvallend veel functionaliteiten beschikbaar. PS4 Xplorer kan worden opgestart in verschillende talen en heeft ook FTP ondersteuning aan boord. PS4 Player kan dan weer MP4 en MOV formaten lezen en afspelen van media die zich op de locatie usb0 bevindt.

Er is op het moment van schrijven ondersteuning voor firmware 4.55 / 4.75 / 5.01 en 5.05. Het zou kunnen dat de homebrew applicaties ook werken wanneer je een lagere exploiteerbare firmware hebt geïnstalleerd, maar omdat deze firmware een pak beperkter is uit ontwikkelingsoogpunt kan het zijn dat niet alle functies naar behoren werken.