Een eBay gebruiker met de nickname blackcloak13 heeft een rechtszaak van Sony aan zijn broek. De man uit Californië wordt verdacht van een inbreuk op de auteursrechten. Dit kwam aan het licht na dat Sony via de koopjes website twee verdachte consoles kocht die een werden aangepast om een ongenoemd exploit uit te voeren. De verkoper ontving 500 dollar per stuk en installeerde vooraf een 60-tal illegale backups.

“Verdachte Eric Scales is een persoon die ‘jailbroken’ PS4 consoles distribueerde die (a) illegale (onbevoegde) kopïeen van PS4 videogames bevatten en (b) werden geproduceerd en ontworpen met hoog op, en/of op de markt gebracht door ‘in-circumventing technological protection measures”

Volgens een document dat TorrentFreak heeft kunnen bemachtigen verkoopt de man zijn diensten sedert 2006 en dit voor diverse consoles. Zijn website moedigt bezoekers aan om vooral GEEN spellen meer te kopen. Welke schade vergoeding de console fabrikant eist is niet bekend. Wel hoopt Sony met haar rechtszaak een bevel te krijgen waarin de gedaagde wordt verplicht alle inbreukmakende activiteiten te stoppen en alle aangepaste PS4 consoles, harde schijven en backups te vernietigen.

Potentieel kan de schadevergoeding oplopen in honderdduizenden dollars.

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: