Eerder deze week bereikte ons groot nieuws uit de PS3 Scene. Het team van PSX-Place dat ons eerder al liet kennis maken met PS3Xploit heeft een software flasher voor de console uitgebracht. Dit laat gebruikers met een retail console op firmware 4.82 toe om een CFW te installeren.

Enkel consoles die ook via hardware kunnen worden gedowngrade zijn momenteel compatibel met flasher. De meeste recente SuperSlim toestellen kunnen de tool dus niet gebruiken. Probeer je de exploit toch uit te voeren op een niet compatibel toestel verwacht dan een brick.

Heb jij door deze release nog hardware nodig?

Ja en nee. Je hebt geen gespecialiseerde hardware zoals een E3 Flasher of Progskeet meer nodig. Wel heb je een USB stick en eventueel een computer nodig.

Welke Custom Firmware kan ik via deze exploit installeren?

Je kan van alle reeds bestaande Custom Firmware gebruik maken. LET OP! Deze exploit laat het enkel toe om een 4.82 CFW te installeren. Je kan daarna zelf beslissen welke firmware versie je wenst te gebruiken.

Wat als de minimum firmware van mijn console 3.60 is?

Voorlopig zal je nog even moeten wachten maar het team van PS3Xploit werkt momenteel aan een Homebrew Enabler (HEN) voor jullie. Via een HEN krijg je toegang tot de meeste voordelen van een CFW, wel moet je deze bij elke herstart opnieuw activeren. Deze manier van werken kennen we door HENkaku op PS Vita.

We zullen jullie later voorzien van een complete tutorial betreffende het downloaden en uitvoeren van de exploit. Tot slot bedanken wij ook onze redacteur Thibobo die mee aan de wieg staat van dit succes!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.