PlayStation Vita hacker TheFlow heeft een beta vrijgegeven van MiniVitaTV. Deze plugin zorgt er voor dat je via de aanwezige drivers verbinding kan maken met (meerdere) DualShock 3 of 4 controllers. Dit zorgt er voor dat je kan genieten van PS1 klassiekers via Adrenaline in een lokaal multiplayer potje. Ook Adrenaline zelf werd voorzien van update 6.7.

Wat doet MiniVitaTV?

De plugin maakt gebruik van de DualShock 3 en 4 drivers uit de officiële firmware voor Vita TV. Deze plugin transformeert als het ware jouw Vita handheld in een Vita TV. Dit zorgt er (voorlopig?) voor dat de hardware knoppen op je handheld tijdelijk worden uitgeschakeld.

 

Welke controllers en combinaties worden ondersteund?

Je kan vier controllers tegelijkertijd verbinden met je Vita en zowel DualShock 3 en 4 controllers kunnen tegelijkertijd worden gebruikt.

LET OP: Enkel officiële Sony controllers kunnen worden gebruikt.

Beta status?

Volgens een Tweet van TheFlow gaat het om een beta release van MiniVitaTV. Daardoor kan je tegen onderstaande problemen lopen:

  • Het gebruiken van het touchpad op de DualShock 4 in Adrenaline zorgt voor een crash.
  • De hardware knoppen van je Vita zijn onbruikbaar wanneer je deze plugin(s) hebt geactiveerd
Hoe installeer ik MiniVitaTV?

MiniVitaTV bestaat uit twee verschillende plugins die net als andere plugins moeten worden geïnstalleerd in de *KERNEL sectie van je taiHEN configuratie (config.txt).

Om ten volle de mogelijkheden van MiniVitaTV te kunnen benutten heeft de ontwikkelaar een multiplayer patch voor PS1 games in Adrenaline doorgevoerd in de vorm van Adrenaline 6.7.

Beide releases zijn in principe niet erg nuttig voor PlayStation TV gebruikers, aangezien deze functies out of the box werken.

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: