Had je ook al ondervonden dat wanneer je via de officiële PS4 Remote Play app wil verbinden met je console een internet verbinding is vereist? Een ontwikkelaar MysteryDash heeft daar een leuke oplossing voor bedacht. Met Offline PS4 Remote Play kan je nu via jouw computer (WLAN/Ad-hoc) verbinden met je console zonder dat een internet verbinding noodzakelijk is (werkt met versie 2.0.0.2211).

Om gebruik te maken van de offline methode heb je nog steeds de officiële Remote Play applicatie voor Windows nodig. Door verschillende en voor de hand liggende regels kan er geen executable worden gemaakt.

Hoe gaat het dan in zijn werk?
Je kan met de bestanden die gedeeld worden op de GitHub pagina van de ontwikkelaar het programma zelf manueel patchen. Hiervoor heb je xdelta nodig (download hier). RemotePlay.patch plak je naast de officiële executable RemotePlay.exe. Voer vervolgens volgende code uit:

xdelta -d -s RemotePlay.exe RemotePlay.patch RemotePlay-Patched.exe

Vervolgens voer je RemotePlay-Patched.exe uit en kan je offline aan de slag gaan.

UPDATE: De ontwikkelaar heeft een geautomatiseerde patch uitgebracht die je ook kan downloaden via de GitHub pagina. Wanneer je de patch uitvoert zal deze opzoek gaan naar de locatie waar Remote Play is geïnstalleerd. Kan hij de locatie niet vinden dan zal hij je vragen de locatie aan te wijzen. De executable zal Remote Play automatisch patchen en maakt tegelijkertijd een backup van het originele RemotePlay.

[QUICKLY MADE FULLY AUTOMATED PATCH]

You can just download and run PS4 Remote Play Patcher.exe.
If the software can’t find the Remote Play by itself it’ll ask you to specify its location.
Once that is done, the software will patch the Remote Play (with the latest patch available) and create a backup of your original RemotePlay in case something goes wrong.

MysteryDash

Blijven alle functionaliteiten behouden?

Ja! Elke mogelijkheid die RemotePlay blijft behouden. Wel zijn foutmeldingen met betrekking tot updaten verwijderd. De software zal je nog steeds vragen om een update uit te voeren, maar je kan deze melding afwijzen en toch RemotePlay gebruiken.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.