Scene-ontwikkelaar Angguss heeft het spel Open Transport Tycoon Deluxe geporteerd naar PlayStation Vita. OpenTTD zelf is ook een opensource port van Transport Tycoon Deluxe. Het spel beschikt over dezelfde functionaliteiten als het originele en heeft daarboven op ook een groot aantal toevoegingen. Het spel werd op 1 april 2016 na 6 jaar ontwikkelen uitgebracht voor PC.

 

  • OpenTTD zal alle bestanden laden vanaf de locatie: ux0:/data/openttd/
  • De gemakkelijkste manier om de juiste bestanden in bovenstaande map te krijgen is om de PC versie te installeren en vervolgens de bestanden te kopiëren naar je PlayStation Vita. (In toekomstige versies zal je de benodigde bestanden ook rechtstreeks naar je Vita kunnen downloaden.)
  • Je kan ook de originele Transport Tycoon Deluxe data bestanden gebruiken als je over de originele CD beschikt. Gratis alternatieven kan je terug vinden op: OpenGFW (Graphics), OpenSFX (Sound), OpenMSX (Music).

Wanneer de data op je Vita staat installeer je het VPK bestand, en start je het spel.

Je kan het spel alleen besturen via het touchscreen. In latere versies hoopt de ontwikkelaar ook het d-pad te implementeren.

  • Het spel word uitgevoerd met een resolutie van 480×272 pixels omwille van problemen met de snelheid.
  • Er is geen geluid
  • Er is geen mogelijkheid tot het opslaan van je spel

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.