Ontwikkelaar cpasjuste heeft een homebrew videospeler voor Nintendo Switch geschreven. De applicatie kan de meest populaire video formaten aan, kreeg http streaming ondersteuning en kan ondertitels weergeven. Het installeren van de applicatie doe je door de bestanden te kopiëren naar je SD kaart (/switch/pplay/).

Wanneer je tegen geheugenproblemen of crashes aanloopt kan je gebruiken maken van een NSP Homebrew Loader om het volledige geheugen van de console voor de applicatie te kunnen benutten. Het afspelen van 720p video’s zou grotendeels prima moeten lukken, maar tijdens het afspelen van 1080p bestanden kunnen er problemen opduiken. Het verhogen van de buffering (via het hoofdmenu) kan dit in de meeste situaties verhelpen. Ook zal de snelheid van je CPU worden opgedreven tot wanneer je de video pauzeert of stopt. 

Om media te streamen van een http-server met directory listing moet je het pPlay configuratie bestand bewerken. Dit kan je doen door pplay.cfg te openen met je favoriete tekstverwerker en het IP adres van je server toe te voegen (NETWORK = “http://samples.ffmpeg.org/”;). Hiervoor heb je wel een zeer stabiele verbinding nodig.

 

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: