Het is al een tijdje onmogelijk om op een Vita met firmware 3.60 verbinding te maken het PlayStation Network. Dit zorgt er voor dat de console niet meer kan worden geactiveerd en dat er geen content meer kan worden gedownload uit de PS Store. Met ReNpDrm brengt ontwikkelaar CelesteBlue daar nu verandering in, althans voorlopig.

ReNpDrm bestaat uit 2 afzonderlijke plugins die kunnen worden uitgevoerd op een Vita met HENkaku. De ReStore plugin laat je toe om verbinding te maken met het PlayStation Network en aankopen te downloaden uit de PlayStation Store. je kan er ook games online mee spelen.

De plugin ReNpDrm laat je toe om valse activatie data lokaal op de consoel te bewaren. Dit laat je toe om spellen die je legaal gekocht hebt in de PlayStation Store te spelen, zelfs wanneer je console niet geactiveerd is. Dit is handig voor de personen die geen geactiveerde Vita hebben.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.