Gebruikers van de Nintendo DSi hebben tot nu toe nooit kunnen genieten van een volledige hack, alle gekende exploits werden gepatched na firmware update 1.4.2 en nieuwe exploits werden nooit ontwikkeld.

Daar komt nu verandering in met de komst van SRLoader. Deze homebrew is net als TWLoader voor Nintendo 3DS een app die je toelaat NDS Roms te laden vanaf je SD kaart. Op het moment van schrijven heb je hier echter nog steeds een Nintendo DSi met oudere firmware en een exploiteerbaar spel nodig.

Toch is er ook goed nieuws voor gamers met een console op recentere firmware want ontwikkelaar Robz8 heeft aangegeven dat er een nieuwe exploit is voor een bekende en voorgeïnstalleerde DSiWare.

Bezit je wel een DSi console met ouder firmware en één van de exploiteerbare games, dan kan je onderstaande tutorial volgen om SRLoader te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een SD kaart voor je DSi.

  1. Download de meest recente versie van SRLoader hier.
  2. Pak het 7z archief uit, en kopieer alle bestanden naar de root van je SD kaart. Je hebt nu dus de mappen ‘_nds’, ‘roms’ en een bestand BOOT.NDS op je SD kaart staan.
  3. Kopieer enkele NDS games naar de map ‘roms/nds’
  4. Plaats de SD kaart in je DSi en start je exploit. Als alles goed verloopt zou SRLoader nu moeten laten.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.