Nintendo heeft vannacht een firmware update voor zijn Nintendo Switch console de wereld ingestuurd. Dit betekend dat we nu kunnen spreken van versie 8.0.0. Doordat deze update een aantal veranderingen aan boord heeft is volgens hacker SciresM ook de laatste poort voor het uitvoeren van het Deja Vu software exploit gesloten. Voor gebruikers met een nieuwe generatie Nintendo Switch die niet kwetsbaar zijn met de hardware hack fusée gelée betekend dit dat je voorlopig beter deze update niet installeert.

Dit komt omdat je volgens SciresM het software exploit Deja Vu in de toekomst tot en met firmware 7.0.1 zal kunnen uitvoeren. Dit betekend niet dat er een definitieve release op de planning staat. Wel is het duidelijk dat wanneer je AutoRCM hebt geactiveerd en je het Deja Vu software exploit gebruikt in plaats van het Fusée Gelée exploit de BOOT0 partitie van je console corrupt zal raken. De enige manier om je Switch dan te unbricken is met behulp van hardware. 

Het Deja Vu exploit is dus eigenlijk bedoeld voor de *tweede* generatie Switch want wanneer je de console kan hacken met Fusée Gelée is er GEEN enkele reden omdat niet te doen:

Ben je een Custom Firmware gebruiker dan is het verstandig om voorlopig nog NIET te updaten, omdat het enige tijd kan duren voor CFW ontwikkelaars ondersteuning hebben voor de nieuwe firmware. Op hardware level kan je uiteraard na deze update nog steeds gebruik blijven maken van het Fusée Gelée. 

 

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: