Via de twitter account van ontwikkelaar en Team Molecule lid Yifan Lu lezen we vandaag over TaiHEN en taiHENkaku. TaiHEN wordt omschreven als een Custom Firmware Framework. Zowel TaiHEN als taiHENkaku zijn aangekondigd voor gebruikers met een PS Vita op firmware 3.60, in beta fase. Voor een stable release zul je dus nog even moeten wachten.

Yifan Lu raadt minder ervaren gebruikers aan om gewoon gebruik te maken van HENkaku release 6.

Wat is taiHEN?

taiHEN is de naam die Team Molecule geeft aan hun framework op het welke de nieuwe versie van HENkaku kan worden uitgevoerd. Het is gemaakt om ontwikkelaars toe te staan systeem patches en functies op de PS Vita aan te passen. Je kan er dus plugins op systeemniveau mee laden. Dit is de zelfde manier als bij PSP. taiHEN is dus GEEN exploit, het is een port van HENkaku. Vandaar de naam taiHENkaku. Het is niet zo dat taiHEN/taiHENkaku zal kunnen worden uitgevoerd op nieuwere firmwares, jij moet dus gewoon op 3.60 blijven.

In addition to adding hooks to the kernel, taiHEN also allows hooking system applications and games. Add elements to LiveArea? Enable more options in Settings? Cheats in games? The possibilities are endless.(…)

Wat is taiHENkaku?

taiHENkaku is simpelweg de nieuwste versie van HENkaku. Het maakt van HENkaku een “volledige” custom firmware, maar is momenteel in de beta stage. De komende dagen zouder er volgens Yifan Lu meer functies zoals PSN Spoofing worden toegevoegd.

De beta release van taiHENkaku is bedoeld voor ontwikkelaars, op deze manier kunnen ze hun populaire homebrew applicaties porten naar het nieuwe framework.

Het installeren of uitvoeren van onveilige homebrew is bij deze versie ook standaard uitgeschakeld. Omdat enkele “leuke” mensen het fijn vonden om de consoles van andere Vita gebruikers te bricken via onveilige homebrew is dit dus enkel toe te juichen. Het installeren van onveilige homebrew kan natuurlijk nog steeds, door het installeren toe te staan, maar dat doe je dus op eigen risico.