De Amerikaanse multinational AMD heeft voor een Chinese klant een nieuwe semi-custom system on-a-chip ontworpen. Volgens het bedrijf is de game pc op basis van deze hardware al gedemonstreerd en eind augustus zou deze beschikbaar moeten zijn in China. Het bedrijf Subor is overigens ook van plan om een game console te ontwikkelen met dezelfde hardware en een eigen besturingssysteem. Eind 2018 zou deze op de markt moeten komen.

De ‘Fenghuang APU’ is een extra krachtige variant van de Raven Ridge die over 24 compute units aan een frequentie van 1,3 Ghz beschikt. Ter vergelijking de Raven Ridge heeft slechts 11 compute units. Ook zijn er vier Zen processor cores geïntegreerd met SMT op 3GHz. CPU en GPU delen 8GB GDDR5 geheugen. Door de 24CU-gpu heeft de APU een theoretische rekenkracht van 4 teraflops (ter vergelijking PlayStation 4 Pro behaald 4,2 teraflops).

De vier aanwezige Zen-cores op 3Ghz zullen zorgen voor een aanzienlijk snellere processor dan die van de PlayStation 4 Pro. De Gaming PC zal zo’n 630 euro kosten. Wat de prijs van de console zal zijn is niet bekend.

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: