Do you like the hard work we do to provide you with information? 
Do you like that we have no advertisement?
Please consider supporting us on Patreon, every donation will be used to maintain the website.

Konami heeft aangekondigd dat er een herwerkte TurboGrafx 16 (een console uit 1987) aankomt. In Europa gaat deze console PC Engine Core Grafx Mini heten en zal games zoals R-Type, Ninja Spirit, Alien Crush en Dungeon Explorer bevatten. Hoeveel titels er precies zullen worden meegeleverd moet net als de prijs en release datum nog worden bekend gemaakt.

Oorspronkelijk was de TurboGrafx enkel gelimiteerd beschikbaar in Europa, maar vond nadien zijn weg naar Japan en de Verenigde Staten. Het was een gezamelijke ontwikkeling van de Japanse softwareproducent Hudson Soft en elektronicafabrikant NEC. Het was een zeer compacte computerspelconsole, hoofdzakelijk wegens een zeer efficiënte chip architectuur en het gebruik van HuCards. De PC Engine wedijverde in Japan al zeer snel met de Nintendo NES qua verkoopsaantallen.

De Japanse versie zal uitgebracht worden onder de naam PC Engine Mini en de Amerikaanse versie als TurboGrafx-16 Mini. De console zal worden geleverd met één controller en er zijn twee usb-poorten aanwezig die ook het aansluiten van een adapter ondersteunen om nog meer aansluitingen te kunnen toevoegen. Er worden meerdere beeldschermformaten ondersteund en gebruikers kunnen hun voortgang op ieder moment opslaan.

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: