BELANGRIJK: Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele interne (hardware en software) schade aan jouw Switch en/of de Joy Con. Het volgen van deze tutorial is op eigen risico!

Nu we weten hoe we ons toestel kunnen opstarten in RCM Modus is de volgende stap het injecteren van een payload en het nemen van een volledige backup. We doen dit met behulp van de Hekate – CTCaer mod payload / bootloader.

Een volledige tutorial voor het opstarten in RCM kan je hier op onze website terug vinden.

Benodigdheden:

Wanneer je console in Recovery Mode is opgestart verbinden we deze met onze computer via de USB-A naar USB-C kabel.

 1. Open Zadig
 2. Selecteer APX uit het dropdown menu (dit is je Switch)
 3. Selecteer libusbK libusbK (v3.0.7.0)
 4. Klik op Install Driver

Vanaf nu kan je payloads injecteren op je console met TegraRCMSmash GUI.

 1. Open TegraRCMSmash GUI
 2. Selecteer de payload hekate_ctcaer_x.x.bin
 3. Klik op Inject payload (als je Switch (groen) verbonden is)

Op je console zie je onmiddelijk tekst verschijnen. Dit is de bootloader waarmee we de backup zullen maken. Navigeren doe je met de plus en min knoppen op de zijkant van je console, een item openen doe je door op de power knop te drukken.

LET OP: Voor het nemen van de backup is in principe een FAT32 of exFAT geheugenkaart nodig van minstens 32GB. Heb je een kleine kaart dan zal het dumpen gebeuren in verschillende delen van 2GB. Wanneer de kaart vol is sluit je deze aan op je computer en verplaats je de gedeeltelijke dump bestanden, plaats de lege kaart opnieuw in je console en het dumpen zal automatisch worden hernomen, herhaal dit indien nodig). Je kan de afzonderlijke delen later samenvoegen.

CTCaer mod is gebaseerd op het werk van naehrwert zijn Hekate -IPL.

 1. Navigeer naar Tools en druk op de Power knop
 2. Selecteer één van de gewenste opties:
  1. Dump RAW eMMC: Deze partitie is 29,1GB groot en omvat het bestandssysteem en gebruikersbestanden van je console.
  2. Dump eMMC BOOT: Dit maakt een backup van de BOOT0 en BOOT1 partities. Deze zijn NOODZAKELIJK voor een volledige backup van je eMMC.
  3. Dump eMMC SYS: Het is niet noodzakelijk een backup te nemen van deze partitie als je een RAW eMMC dump hebt gedaan. Het omvat het bestandssysteem van de console.
  4. Dump eMMC USER: Het is niet noodzakelijk een backup te nemen van deze partitie als je een RAW eMMC dump hebt gedaan. Het omvat de gebruikersbestanden van de console.
  5. Dump package1: Dit zal package1 uit BOOT0 dumpen en decrypteren evenals je warmboot binaries. Dit is belangrijk voor ontwikkelaars.

Het belangrijkste is dus dat je een dump maakt met Dump RAW eMMC en Dump eMMC BOOT. Toch raden we aan om ook de andere opties te selecteren, je weet maar nooit. Vergeet niet je dumps op een veilige plaats te bewaren (en indien mogelijk te back-uppen via cloud storage).

 

Het dumpen kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Wees geduldig.

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: