BELANGRIJK: Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele interne (hardware en software) schade aan jouw Switch en/of de Joy Con. Het volgen van deze tutorial is op eigen risico!

De Nvidia Tegra X1 soc in je Nintendo Switch heeft een lek in de bootrom dat niet kan worden gedicht omdat deze read-only is. Hierdoor kan iedere console eenvoudig worden opgestart in een Recovery modus zonder dat de hardware de gebruikelijke beveiligingschecks uitvoert. Zoals de naam het aangeeft is deze modus in principe bedoeld voor reparateurs.

Onderstaande foto tutorial is gebaseerd op het werk van gbatemp gebruiker unvalueblespace en toont je één van de vele mogelijke manieren om de console in RCM Modus op te starten. Eens in deze modus kan je via je computer (en een USB kabel) payloads naar de Switch sturen. Hoe dat in zijn werkt gaat zullen we uitleggen in een andere tutorial.

Je kan voor het opstarten in Recovery modus ook een 3D geprinte jig kopen, deze zijn goedkoop en in principe veiliger.

Het is de bedoeling om de paperclip zodanig te knippen en buigen dat het de pinnen in de zijkant van de console raakt wanneer je het in de gleuf duwt, terwijl je het gemakkelijk kunt verbinden en verwijderen. Houd er rekening mee dat de paperclip precies de juiste maat nodig heeft.
Onderstaande foto’s tonen je de verschillende stappen en afmetingen voor het maken van een werkende paperclip RCM jig. Wij zijn er van overtuigd dat wanneer u zorgzaam de paperclip op de console aansluit er een minimum aan schade zal zijn. Het is niet aangeraden aan om dit honderden keren te proberen om slijtage te voorkomen. Zorg tijdens het aansluiten er altijd voor dat de paperclip zo min mogelijk geforceerd word door niet al te veel druk op de paperclip en pins te plaatsen.
Wanneer je de paperclip hebt aangesloten kan je de console in RCM Modus opstarten door de aan/uit knop en volume hoog toets tegelijkertijd in te drukken. Als het scherm zwart blijft zit je succesvol in Recovery Modus. Wanneer het logo van Nintendo verschijnt schakel je de console volledig uit en probeer je het opnieuw. Zorg er voor dat pin 1 en pin 10 worden geraakt door de paperclip.
Nogmaals wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade als u deze methode misbruikt. Wees altijd voorzichtig en bedenk dat er ook alternatieven zijn in de vorm van 3D geprinte jigs! Voor hulp en begeleiding kan je altijd terecht op onze Discord server!

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: