Ontwikkelaar Wildcard deelde deze ochtend PS4HEN een payload die je toelaat om pkg bestanden te installeren en uitvoeren op firmware 4.05 voor PS4. Deze Homebrew ENabler is gebaseerd op de writeup van Flatz en maakt gebruik van IDC’s codebase.

De payload kan op dezelfde manier worden geïnjecteerd als voorgaande payloads. Meer informatie kan je in hier deze tutorial vinden.

Onderstaande tutorial is gebaseerd op de engelstalige versie geschreven door Thibobo op PlayStationHax.xyz.

UPDATE: Het uitvoeren van stap 1 en stap 2 in onderstaande tutorial kan worden overgeslagen als het exploit uitvoert via volgende link: https://sce.party/ps4/hen/ (Dit bevat het exploit + de noodzakelijke payload).

Stap 1: Het uitvoeren van het kernel exploit

Voor het uitvoeren van het exploit door SpecterDev of IDC heb je een PS4 met firmware 4.05 nodig.

Wanneer je tijdens het volgen van één van bovenstaande tutorials aan het punt bent om een payload te injecteren ga je verder naar Stap 2.

Stap 2: Het injecteren van de payload

We gaan nu een payload injecteren die debug settings en het uitvoeren van homebrew inschakelt. De payload kan je hier downloaden.

Het injecteren gebeurd op dezelfde manier als de payloads uit de tutorial in Stap 1.

Stap 3: Het downloaden van een PKG bestand

Download het PKG bestand hier, dit is een eenvoudige homebrew applicatie die enkele lijnen tekst op je console weergeeft. Plaats het gedownloade bestand op een USB opslagmedium dat geformatteerd is als fat32 en verbind het medium met de console.

Stap 4: Het installeren van het PKG bestand

Navigeer op je console naar ‘Instellingen -> Netwerkinstellingen’ en schakel je verbinding met internet uit. Dit omdat de console anders de meest recente firmware update download naar je harde schijf wanneer je de applicatie start.

Ga nu naar ‘Instellingen -> Debug Settings -> Game -> Package Installer’ en kies het PKG bestand op de root van je USB geheugen.

Stap 5: Het starten van de applicatie.

Wanneer de applicatie is geïnstalleerd zien we een nieuwe snelkoppeling in de user interface van de console. Start de applicatie door er op te klikken. Wanneer gevraagd word om de meest recente firmware update te installeren klik je op ‘Later installeren’.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.