LET OP: Een console met firmware 4.05 is vereist! Updaten naar firmware 4.05 kan je handmatig doen via de tutorial op deze link. Downgraden naar firmware 4.05 is ONMOGELIJK!

Is firmware 4.05 geïnstalleerd op je console? Dan kan je deze nu gaan ‘hacken’ met dank aan SpecterDev en Qwertuiopz. We raden je aan om tijdens deze procedure geduldig te zijn. De eerste keer dat je het exploit probeert uit te voeren zal je meerdere pogingen moeten ondernemen (wij hadden ongeveer 90 minuten nodig).

Dat het zolang duurt komt doordat de PS4 browser niet zomaar kan worden geopend zonder dat de meest recente firmware is geïnstalleerd. Deze tutorial toont een work-around zodat je alsnog het exploit via een gelimiteerd browser venster kan uitvoeren. Tot slot leren we jullie de browser permanent te patchen zodat het exploit in de toekomst veel sneller en nauwkeuriger kan worden uitgevoerd.

SCHRIJF VOOR JE VAN START GAAT MET DE TUTORIAL HET IP ADRES VAN JE PS4 CONSOLE OP. JE HEBT DIT NODIG!

Stap 1: Navigeer op je console naar ‘Instellingen’ en klik bovenaan op ‘Gebruikshandleiding’. Er opent een browser venster, klik helemaal onderaan op de knop ‘Support’.

Stap 2: Klik in het geopende venster onderaan op ‘Meer Sony Websites’

Stap 3: Klik op een YouTube filmpje, en indien de website van YouTube niet opent, klik je op het YouTube logo.

Stap 4: Typ op de YouTube pagina ‘Google Link’ in de zoekbalk en klik op zoeken.

Stap 5: Open het filmpje ‘Google link (Link in description!) en klik op de link naar Google.

Stap 6: Zoek via Google naar ConsoleHax.com en open de website.

Stap 7: Plaats je aanwijzer over het menu item ‘PlayStation Hacks’ (zonder te klikken) en wacht op het drop down menu. Klik daarna op ‘Specter 4.05’

Stap 8: Als het exploit succesvol is uitgevoerd krijg je een scherm met een melding over het geheugen te zien. Klik in dat scherm op OK, en ga verder door Ja te selecteren. Vervolgens zou je een scherm met ‘Exploit Succesful’ en ‘Waiting for payload!!!’ moeten zien. Laat dit venster open staan want nu gaan we de browser patchen.

Het zou kunnen dat je alle bovenstaande stappen meerdere keren moet herhalen. Het lukt niet bij elke poging, en soms kan je een uurtje bezig zijn. Omdat op te lossen en in de toekomst het exploit meteen te kunnen uitvoeren gaan we Browser permapatch payload injecten van zodra het exploit voor de eerste keer goed door jou is uitgevoerd.

Het permanent patchen van de PlayStation 4 browser

Benodigde bestanden:

  • Browser Patch Payload: https://mega.nz/#!TtpRlL5B!LtFez4NhSIPt5cAIzo68X893ADNzdN_zvSamb-0ePXQ
  • NETCAT GUI: https://github.com/shinnok/netcatgui

Als je de exploit pagina ziet met ‘Waiting for payload!!!’ op je PS4 is het tijd om de browser patch te injecten vanaf je computer met het programma NETCAT GUI.

Stap 1: Open NETCAT GUI en vul het IP adres van je PS4 console in. Wijzig 9023 naar 9020.

Stap 2: Klik op de driepuntjes onder 9020 en navigeer naar de locatie waar je enableWebBrowser405.bin hebt gedownload. Selecteer het bestand en druk op OK.

Stap 3: Klik op ‘Inject Payload’

Wanneer Done verschijnt in NetCat is je browser succesvol gepatched. De browser is nu unlocked en je kan deze gewoon opstarten door op het WWW icoontje te klikken vanuit de XMB omgeving.

Ook zal het exploit veel stabieler worden uitgevoerd vanaf onze website ConsoleHax.com.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.