Heb je dankzij de komst van HENkaku (Ensō) zin om je Vita handheld of Vita TV console die op oudere firmware draait opnieuw te gebruiken? Via deze tutorial laten we zien hoe je manueel kan updaten naar firmware 3.60! Dit kan je niet doen via de officiële servers van PlayStation aangezien je dan een nieuwere firmware installeert die het gebruik van HENkaku niet toe laat!

Wat heb je nodig?

  • Een PlayStation Vita met een firmware lager dan 3.60
  • WiFi verbinding
  • Het vermogen om logisch na te denken.

1. Stel een Primaire DNS in!

Omdat we niet willen dat onze Vita handheld/console op de officiële servers gaat zoeken naar een update bestand moeten we het Primaire DNS in onze instellingen aanpassen.

  • Ga naar Instellingen – Netwerk – WiFi instellingen – Uw Wifi – Geavanceerde instellingen
  • Verander bij DNS ‘Automatisch’ in ‘Handmatig’
  • Vervolgens kan je een Primaire DNS server ingeven, vul hier 212.47.229.76 in
  • Laat Secundaire DNS blanco
  • Druk op OK en zorg ervoor dat alles is goed is verlopen door Geavanceerde instellingen na te kijken.

2. Het downloaden en installeren van firmware 3.60

Ga nooit verder met de installatie als je niet de melding 3.60 (変革 Compatible) bij softwareversie ziet.

  • Ga naar Instellingen – Systeemupdate – Update via WiFi (Indien je de melding ‘De meest recente versie van de systeemsoftware is reeds geïnstalleerd krijgt, dien je de volgende stappen niet uit te voeren). Dit wil zeggen dat firmware 3.60 reeds geïnstalleerd is.
  • Krijg je de melding 3.60 (変革 Compatible) dan kan je verder gaan en updaten naar firmware versie 3.60. Krijg je een andere melding die aangeeft dat er een update is gevonden van een hogere firmware versie (3.61 – 3.65) voer de update dan zeker NIET uit, en ga terug naar het eerste deel van deze tutorial!

3. Behoud de aangepaste Primaire DNS

Wij raden aan om na de update naar firmware 3.60 de DNS instellingen te behouden. Dit zorgt er namelijk voor dat toekomstige updates naar een hogere firmware worden geblokkeerd.

Wil je een extra beveiliging navigeer dan naar Instellingen – Systeem – Instellingen automatisch opstarten en vink daar alle opties uit. Zo kan je er normaliter vanuit gaan dat je console geen automatische updates uitvoert!

Alternatieve Methode

Tot slot is er ook een alternatieve methode voor het updaten naar firmware 3.60 via QCMA en de 3.60 firmware update bestanden. In de onderstaande video kan je zien hoe dit in zijn werk gaat.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.