Sony heeft vorige week het activeren van PlayStation Vita’s met firmware 3.60 geblokkeerd. Indien jouw toestel hiervoor reeds geactiveerd was veranderd er niks, maar je neemt best een volledige backup van jouw activatie bestanden! Had je jouw PlayStation Vita nog niet geactiveerd dan is er voorlopig nog geen mogelijkheid om dit wel te doen.

Het voordeel van een geactiveerde PlayStation Vita is dat het systeem je dan toe laat om Adrenaline (eCFW/ePSP) op de handheld uit te voeren. Via Adrenaline kan je PSP / PSX games & homebrew emuleren. Het is dus heel belangrijk om een backup te nemen van de geactiveerde bestanden, aangezien je zonder deze geen gebruik kan maken van Adrenaline, zelfs niet met een ePSP Bubble Installer.

Indien u ooit gebruik heeft gemaakt van het hombrew programma AccountSwitcher dan zijn je activatie bestanden veilig opgeslagen in volgende locatie: “ux0:pspemu/PSP/SAVEDATA/ACTM00001″.

Wat heb je nodig?

  • Een PlayStation Vita / TV met een geactiveerd account
  • FTP Client (FileZilla / WinSCP) (USB-verbinding via VitaShell werkt niet)

01.

Maak een nieuwe map op je computer aan.

  • Wij raden aan om de map voor de backup bestanden aan te maken op een belangrijke plaats op jouw computer, zodat deze bestanden in de toekomst niet verloren gaan. Noem de map bv. ‘Belangrijke Vita Activatiebestanden’. Beschik je ook over Cloud Opslag (bv. DropBox) dan raden we aan de bestanden hier ook te uploaden.

02.

Kopieer volgende bestanden naar de aangemaakt map.

  • vd0:/registry/system.dreg
  • vd0:/registry/system.ireg
  • tm0:/npdrm/act.dat
  • ur0:/user/00/np/myprofile.dat

Het is dus belangrijk om niet alleen een backup te nemen van het act.dat bestand, zoals sommige bronnen eerder aangaven. Dit proces moet je overigens herhalen voor elke PlayStation Vita die je hebt, de bestanden verschillen namelijk per console.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.