Deze tutorial toont je hoe je PKGS kan installeren op je PS Vita met de Package Installer 2.0. Sinds firmware update 3.36 was het niet meer mogelijk om de ‘Package Installer’ te openen, maar de optie werd nooit volledig verwijderd.

Normaal draait de ‘Package Installer’ enkel op DEX (Debug consoles), maar het programma is ondertussen succesvol gedumpt en vervangen door de CEX versie. Hierdoor kunnen we Package Installer nu ook draaien op de PS Vita in CEX-modus.

Benodigheden:

  • PS Vita met firmware 3.60
  • HENkaku geïnstalleerd (Klik hier voor een tutorial)
  • VitaRW, waardoor je toegang krijgt tot de partitie vs0:
  • Dit archief dat de Package Installer bevat
  • Een FTP Client (FileZilla)

Dit is een geavanceerde tutorial! Het verkeerd gebruiken van VitaRW en/of het verkeerd volgen van deze tutorial kan er voor zorgen dat u uw Vita bricked. Wij zijn daarvoor niet verantwoordelijk! Ga dus enkel verder als u goed begrepen hebt dat er risico’s aan verbonden zijn.

1.

Installatie van de Package Installer

  1. Start MolecularShell op je PS Vita en druk op select om de verbinding met je FTP Client te starten
  2. Koppel je console via het IP Adres met Filezilla en kopieer VitaRW.vpk naar een map op de geheugenkaart van je Vita.
  3. Installeer VitaRW.vpk door in de MolecularShell VitaRW.vpk aan te klikken met X.
  4. Start VitaRW op vanuit het Vita home scherm.

 

Als u VitaRW hebt opgestart en 0x000000 ziet sluit deze dan opnieuw. Start vervolgens MolecularShell terug op, en druk u opnieuw op ‘Select’. Maakt terug verbinding met FileZilla, en navigeer rechtsonderaan naar vs0:app/. Daar zou u de map NPXS10031 moeten terug vinden. Maak hiervan een BACKUP op je computer.

  • Kopieer tot slot de uitgepakte map (die u in het begin van de tutorial hebt gedownload) en kopieer deze naar  ‘vs0:app/‘.

Nu moeten we nog een Bubble aanmaken om het home scherm voor de Package Installer via deze tutorial.