Eerder deze week lieten we jullie weten dat SigHax werd uitgebracht door ontwikkelaar derrekr6. SigHax is in het kort samengevat een BootROM Exploit die het mogelijk maakt om Custom Firmware zoals LumaDS op je toestel te installeren. Door de komst van SigHax is er geen enkele reden meer om niet over te schakelen naar een CFW.

SigHax werd voorgesteld op het Nintendo Hacking event 33C3 in 2016. Het maakt gebruik van een kwetsbaarheid in de RSA Signature Parser, waardoor je onofficiële firmware op de console kan installeren en uitvoeren. Wat dit nieuws zo mooi maakt is dat je deze exploit kan exploiteren op quasi elke 3DS Console (3DS/3DSXL/2DS/New3DS/New3DSXL).

Heb je een console en wil je genieten van de voordelen van een CFW dan kan je onderstaande tutorial volgen. Let op dat er altijd risico’s zijn verbonden aan het uitvoeren van deze stappen. Wij zijn dan ook NIET verantwoordelijk voor enig ongemak. In deze tutorial linken wij naar een website waar je de bestanden voor jouw console kan downloaden. Deze bestanden zijn toestelspecifiek, download en installeer dus enkel de bestanden die bedoeld zijn voor jouw console.

Het proces is vrij eenvoudig en zou niet langer dan 20 tot 30 minuten mogen duren. Op de website https://3ds.guide/ kan je alle downloads en instructies terug vinden.

BELANGRIJK, DOWNLOAD EN GEBRUIK ENKEL DE BESTANDEN BEDOELD VOOR JOUW SPECIFIEKE CONSOLE!

  1. Verbind je SD (of microSD) met je computer
  2. Als u reeds een Luma map heeft verwijder je alle bin payloads uit de map, deze werken niet met de boot9strap Luma. (Dit is niet nodig als je console nog niet gehacked is).
  3. Download de benodigde bestanden op deze website (klik hier) zorg er voor dat je de bestanden neemt voor jouw specifieke console en kopieer deze naar naar de root van je SD kaart.
  4. Plaats je geheugenkaart in de console en herstart het toestel terwijl je de START knop blijft induwen.
  5. Kies er voor om de installer te starten
  6. Volg de instructies op het scherm
  7. Klaar

Als alles goed is verlopen kan je nu genieten van custom firmware op je console.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.