Het heeft niet lang geduurd vooraleer hackers een nieuwe exploit hebben ontdekt voor de 3DS firmware update van afgelopen week. MrNbaYoh heeft toegang tot 2 exploits, en één daarvan (DoodleBomb) is publiek.

Toch betekend dit momenteel niet echt veel voor de eindgebruiker. DoodleBomb is moeilijk te installeren, en zorgt enkel voor secundaire toegang, waardoor het uitvoeren van bestaande homebrew applicaties meestal niet zal werken. Nintendo zal DoodleBomb meer dan waarschijnlijk ook blokkeren in toekomstige firmware updates.

Wat met de tweede exploit?

De ontwikkelaar geeft aan te werken aan een andere exploit met primaire toegang, die beter zal zijn dan DoodleBomb. Met andere woorden: een exploit die het mogelijk maakt de Homebrew Launcher uit te voeren als gebruiker.

Wil je alvast aan de slag gaan met DoodleBomb neem dan een kijkje op de GitHub van de ontwikkelaar door hier te klikken.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Scene/Hacking nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.