Na de succesvolle NES Classic Mini heeft Nintendo de langverwachte Super Nintendo Entertainment System Mini aangekondigd. Deze miniversie komt op 29 september 2017 uit met 20 klassiekers en 1 nooit eerder uitgebrachte game.

Games zoals Donkey Kong Country, A Link to the Past, Street Fighter II, Super Mario Kart en Super Metroid. Ook Star Fox 2 dat nooit officieel werd uitgebracht maakt zijn opwachting op de mini console. Star Fox 2 is een vervolg op Star Fox dat in Europa gekend is als Starwing.

De 16bit console zal worden geleverd met twee controllers zodat je verschillende games met zijn tweeën kan spelen. De SNES Mini zal qua uiterlijk verschillen in verschillende regio’s. Dit was ook het geval met de originele console. In Amerika kan je een grijs met paarse accenten bemachtingen, terwijl we in Europa aan de slag kunnen met een geheel grijze console en controllers met knoppen in verschillende kleuren.

De Amerikaanse kostprijs is 80 dollar, de Europese prijs is nog niet bekendgemaakt.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.