VitHEX brengt met Vitamon GO de allereerste homebrew game uit die gebruik maakt van camera en AR functionaliteiten. Dit betekend dat het spel (volledig ontwikkeld met Lua Player Plus) uitsluitend gemaakt is voor de handheld versie van de console. De titel van het spel is een knipoog naar het wereldwijd bekende Pokémon Go uitgebracht voor smartphones.

Het project is net als andere releases van VitaHEX opensource, dit zorgt er voor dat indien gewenst je aanpassingen in de code en bestanden kan uitvoeren. Wanneer je op de AR knop bovenaan rechts duwt start de AR Modus van het spel. Deze modus maakt gebruik van de camera op de achterzijde en motion sensors. Via het touchscreen kan je ballen gooien waarmee je vervolgens kans maakt om een monster te vangen.

Verwacht geen uitgebreid spel, het gaat de ontwikkelaar meer over het onderzoeken van de mogelijkheden die de console biedt.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.