Na de release van HENkaku voor PS Vita, deden er geruchten de ronde dat de exploit eventueel ook zou kunnen werken op PlayStation 4. En nu enkele uren later bevestigde ontwikkelaar Fire30 dat hij een HENkaku port heeft die werkt op PS4’s met firmware 3.55.

 

Betekend dit dat er nu een jailbreak is voor PS4?

Dit betekend dat er gebruikerscode kan worden uitgevoerd op de PS4. Dergelijke exploits worden doorgaans beschouwd als “nutteloos” zonder een bijhorende kernel exploit. Zonder een kernel exploit zal deze port in het beste geval leiden tot het uitvoeren van kleine homebrew applicaties.

Indien er dus iemand een Kernel Exploit zou uitbrengen in de komende periode zou uitbrengen, is firmware 3.55 het nieuwe goud voor hackers. Zoals u weet is het momenteel enkel mogelijk om op firmware 1.76 van leuke functies te genieten zoals Linux.

The funny thing here is that firmware 3.55 is also known to be the “golden” firmware of PS3 hacking. The vita missed the mark by a few updates, with 3.60 being the “one” (come on team molecule, what took you so long?).