Microsoft heeft in Amerika een enquête gehouden onder 2000 bezitters van een Xbox One. Op deze manier wil het bedrijf een beter beeld krijgen van de gemiddelde gamer. Via de website Windows Central werden de onderzoeksresultaten gelekt en samengevat.

In deze enquête werd onder meer navraag gedaan naar het inkomen van de gamers. Daaruit blijkt dat 21 procent van de Xbox One bezitter tussen 50.000 en 74.999 dollar verdiend. 28 procent zou zelfs nog meer verdienen! Verder zien we dat 55 procent van de gebruikers samenwonen of getrouwd zijn, en dat 23 procent nog inwoont bij zijn ouders.

Bijna de helft van de Xbox One gamers is dus vrouw en het inkomen ligt doorgaans tussen 50.000 en 100.000 dollar per jaar! De meeste gamers zijn te vinden in de leeftijdsgroep 25 tot 34 jaar, gevolgd door de groep van 35 tot 44 jaar. Microsoft identificeerde met de enquête ook 8000 gamers die werden ingedeeld in 9 soorten. De groep Experts spendeerde het meeste geld aan games en had een duidelijke voorkeur voor RPG’s met Science Fiction of Fantasy thema.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.