Via een anonieme bron werden we vandaag op de hoogte gebracht van het bestaan van Vantage. Vantage is volgens de ontwikkelaars een Savegame Modding Tool voor Xbox One. Dat is goed nieuws voor eigenaars van de console, want eerder konden PlayStation 4 gamers al genieten van soortgelijke diensten. Een surplus voor Vantage is dat het gaat om gratis software in tegenstelling tot de software die voor PlayStation 4 werd uitgebracht.

Vantage laat je dus toe om opgeslagen spelbestanden aan te passen voor het gebruik in single player modus. Het is de eerste modding tool in zijn soort die publiek is vrijgegeven.

 Meer informatie over de tool vinden we terug op de website TheTechGame. We zien er een demonstratie van de tool met Call of Duty: Modern Warfare Remastered. We zien de speler springen naar ongekende hoogtes over de gehele map. Screenshots tonen ons ook dat we kunnen kiezen voor God Mode, sneller lopen en ongelimiteerde sprintjes.

Het team dat deze tool heeft geprogrammeerd laat weten dat er in de toekomst meerdere tools voor enkele specifieke spellen op Xbox One zullen worden uitgebracht. Over welke games het gaat werd nog niet meegedeeld.

As for a quick step-by-step:
1. Download the tool and open it
2. Sign in with the Xbox profile you wish to mod the campaign of
3. Select the save from the list that is generated on the top right
4. Wait for the save to download
5. Change the settings to how you want
6. Click save
7. Done

Notes:
1. The game and game data itself needs to be installed on your console, it can not be on an external device
2. You can not have the game running whilst you are using the tool to set the mods (You can be signed in on your profile on Xbox)
3. If you are prompted with which game save to use when loading the game up on console, select “Cloud”
4. The mods only stick for the duration of the level you are currently on. When you complete a level, you will need to wait until you load in to the next one and reach an objective, save your progress and exit the game and then reapply the mods

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.