De huidige Xbox One (S) heeft 8 GigaByte RAM geheugen aan boord en reserveert daarvan 3GB voor systeemfunctionaliteiten. Bij de introductie van Project Scorpio liet Microsoft weten één extra GigaByte te reserveren (4GB dus) om zo de interface op 4K te kunnen draaien.

Een DevKit van project Scorpio heeft 12GB DDR3 ram geheugen aan boord. Dit betekend dus in eerste instantie dat er 8GB  gereserveerd is voor het afspelen van games. De fabrikant is echter voortdurend aan het sleutelen aan zijn project, en heeft het aantal GigaBytes voor systeemfuncties nu kunnen terugschroeven naar 3, hierdoor is er dus 9GB beschikbaar voor gaming.

Alle games profiteren van deze extra GigaByte ook als ze hiervoor niet geoptimaliseerd zijn. Dit komt omdat het geheugen ook als cache wordt gebruikt. De werkwijze die het bedrijf hanteerde is voorlopig niet gekend.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.