Er waren al eerder grote geruchten dat Microsoft een Xbox One console zonder optische drive zou lanceren en nu hebben anonieme bronnen aan Windowws Central aangegeven dat we deze eind April of begin Mei mogen verwachten. De all digital console zou een goedkopere variant moeten zijn voor gebruikers die alleen digitaal spellen kopen.

In november werd de console met codenaam Maverick voor het eerst genoemd en als deze Xbox uitkomt is dit de allereerste console op de markt die geen physieke spellen kan afspelen. Omdat er nog geen officiëel statement is uitgebracht over deze console is er ook nog niks bekend gemaakt over de kostprijs. Insiders vermoeden wel dat deze versie een pak goedkoper zal zijn. De console zou dienen om de streamingsdienst Project xCloud en de Xbox Game Pass te promoten.

Het is niet bekend of er naast de afwezigheid van een optische drive nog andere veranderingen worden doorgevoerd. Wel is er sprake van een Fortnite editie met een speciaal design. Een preorder plaatsen zou volgens de insiders over de hele wereld tegelijk mogelijk moeten zijn vanaf midden april, de console zou dan geleverd worden in mei.

Een Xbox model zonder schijflade zou dus nog voor de huidige generatie zijn en niet meteen in het teken staan van de nieuwe Xbox console die in 2020 wordt verwacht.

Het blijft afwachten of deze informatie wel degelijk klopt.

Hulp nodig of een vraag voor ons team? Join onze Discord community: