In nasleep van de 34C3 hackconferentie te Duitsland heeft hacker Plutoo een tweet de wereld ingestuurd waarin we een Nintendo Switch console zien met een mogelijke layout voor de aangekondigde Homebrew Launcher. Dat het uitvoeren van homebrew op de console mogelijk is was al lang geen geheim meer maar nu krijgen we voor het eerst ook een mogelijke datum te zien.

Tijdens de conferentie werd er door Plutoo, Derrek en Naehrwert dieper ingegaan over de beveiliging van de console. Het zwakke punt blijkt de standaard NVIDIA Tegra X1 te zijn. Informatie over de chip is zeer goed gedocumenteerd omdat deze gebruikt word in hardware die al langer beschikbaar is.

De hackers willen er op toe zien welke gegevens en hulpmiddelen zullen worden vrijgegeven. De hackers hopen dat hun werk niet zal worden gebruitk voor piracy. Maar ze beseffen ook dat de kans bestaat dat andere ontwikkelaars werken aan mogelijkheden om piracy mogelijk te maken.

Toch is er veel veranderd sedert de alom bekende DS piracy dagen. Voorlopig is het nog steeds noodzakelijk om een console met firmware 3.0.0 te hebben, terwijl de meeste gebruikers al een nieuwere update hebben geïnstalleerd. Gebruikers met een console die een lagere firmware bevat kunnen updaten naar deze versie met een cartridge van Pokken Tournament DX.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Hacking en Gaming nieuws? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken of op Facebook door hier te klikken.