Zweden gaf databases met gegevens over miljoenen burgers prijs

Zweden gaf databases met gegevens over miljoenen burgers prijs

Een enorm datalek van het Zweede transportagentschap heeft ervoor gezorgd dat gevoelige gegevens van miljoenen burgers in handen zijn gekomen van derde partijen. Voor alle duidelijkheid is dit lek niet het werk van een hackerscollectief maar liep het fout bij een it-outsourcing project.

Verschillende databases met onder andere rijbewijzen (inclusief foto’s) en gegevens over voertuigen en infrastructuur werden naar de clouddiensten van IBM en NCR in Tsjechië en Servië verstuurd. Zonder enig veiligheidsvoorschrift waren deze gegevens toegankelijk voor het personeel.

Onder meer namen en adressen van defensiepiloten, geregistreerde criminelen en getuigen in speciale beschermingsprogramma’s werden te grabbel gegooid. De overheid probeerde tevergeefs om deze misstap stil te houden, maar in een rechtszaak van 6 juli kwam naar voren waarom de top van het transportagentschap eerder dat jaar plots vertrokken was.

About The Author

ConsoleHax

Eigenaar van ConsoleHax.com | Occasioneel blogger voor PlayStationHax.xyz | Moderator bij PlayStationSceneFiles.com | The Legend of Zelda en Pokémon fan!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − elf =

Custom Firmware Vault!

Alle beetjes helpen!

ConsoleHax

3 User(s) Online Join Server

Partners

Tweets

Laatste Video

Loading...